Zorgeloos leven

We maken ons allemaal wel eens zorgen. Zorgen over de toekomst, over iemand die ons lief is, over onze gezondheid, over ons huisdier, over ons werk, over de financiën, over onze relatie(s) etc. Waar bestaan ‘zorgen’ eigenlijk uit en waar worden ze gemaakt?

Je kunt zorgen niet letterlijk vastpakken of aanraken dus het is geen materie. Alles wat geen materie is, is een idee en een idee is een gedachte dan wel een verzameling gedachten. Zorgen bestaan dus uit gedachten. Waar worden deze ‘zorgen’ gedachten dan gemaakt? Je zou nu kunnen denken dat dit in je hoofd gebeurd maar er zijn onderzoeken die uitwijzen dat dat niet het geval is. Misschien maakt het helemaal niet meer zoveel uit te weten waar zorgen vandaan komen als je eenmaal hebt ‘gezien’ dat ze uit gedachten bestaan. Gedachten kun je ook niet vastpakken of aanraken dus ook dat is een idee en dus gedachten. Van zichzelf is een gedachte dus ‘niks’ of beter gezegd neutraal. Wij als mens geven er persoonlijk betekenis aan en blijkbaar bij sommige gedachten de betekenis ‘nu ben ik me aan het zorgen maken’.

Inzicht in de werking van de Drie Principes heldert misverstanden op. Het ‘allergrootste’ misverstand is misschien wel dat er een ‘ik’ is die zich ‘zorgen’ kan maken. Daarmee maken we onze gedachten over onze gedachten persoonlijk. Wat nu als er alleen maar eenheid is? en er dus eigenlijk geen ‘ik’ is. Wat nu als er vanuit het vormloze (‘mind’/universele levensenergie/goddelijke) gezorgd wordt? 

Wellicht hoef je je dan nooit meer zorgen te maken? En als je dat wel ervaart, hoef JIJ je daar geen zorgen meer over te maken want jij bent niet de bedenker van je eigen gedachten. Blijkbaar is dat dan iets wat ‘gewoon’ gebeurd en gebeuren wil want anders was het er niet.

Kortom: maak je je zorgen? geen probleem! maak je je geen zorgen? ook geen probleem. Voel je de ruimte die ontstaat als je er anders naar gaat kijken? Wellicht dat je vanuit die ‘ruimte’ zorgelozer kunt gaan leven of anders gezegd ‘het leven laat zorgen’.

In het moment zijn met wat er IS.

sereen meer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.