Vrede

Het zou mooi zijn als we elkaar allemaal zouden begrijpen.
En dan bedoel ik niet dat we het allemaal met elkaar eens moeten zijn maar dat we elkaar als mens zouden begrijpen.

Het zou mooi zijn als we zouden begrijpen dat we allemaal op dezelfde manier ‘werken’ als mens.
Het zou mooi zijn als we zouden begrijpen dat we allemaal geloven wat we denken. Dat we allemaal geloven dat wat we denken waar is omdat het waar lijkt wat we denken.
Het zou mooi zijn als we allemaal zouden begrijpen dat als we iets anders zouden denken en geloven, dat we dan ook automatisch anders zouden handelen. Als ik zou denken en geloven wat mijn ‘tegenstander’ denkt en gelooft zou ik hetzelfde handelen als mijn ‘tegenstander’.

Het zou mooi zijn als we allemaal zouden begrijpen dat IEDEREEN ONSCHULDIG is aan wat hij of zij denkt en gelooft. We kunnen niet kiezen wat we denken en geloven.
Het zou mooi zijn als we allemaal zouden begrijpen dat het dus onlogisch is om een ander te beschuldigen of te verwijten dat hij of zij anders denkt.

Dé waarheid bestaat niet. Er is alleen onze persoonlijke waarheid.
En mijn waarheid, wat ik denk en geloof, lijkt en voelt wel heel waar maar is het niet.
Mijn waarheid is even waar of even niet waar als de waarheid van een ander.

Het zou mooi zijn als we compassie zouden kunnen hebben voor elkaar, ook voor onze ‘tegenstanders’ met hun persoonlijke waarheid.
Het zou mooi zijn als we compassie zouden kunnen hebben voor alle gevoelens van onze ‘tegenstanders’, ook voor hun boosheid en haat, omdat we zouden kunnen zien dat alle gevoelens van onze ‘tegenstanders’ een logisch gevolg zijn van hun persoonlijke waarheid.
Het zou mooi zijn als we zouden kunnen zien dat al onze eigen gevoelens, ook onze eigen boosheid en haat, een logisch gevolg zijn van onze eigen persoonlijke waarheid. Een gevolg van wat we zelf, in alle onschuld, allemaal denken en geloven.

Het zou mooi zijn als we zouden begrijpen dat we in wezen allemaal verbonden zijn voor dat we iets anders denken en geloven.

Het zou mooi zijn als we elkaar zouden begrijpen als mens en dan van daaruit met elkaar om zouden kunnen gaan.

Het zou mooi zijn als we elkaar allemaal zouden begrijpen.

Het zou mooi zijn als we allemaal zouden begrijpen dat vrede bij onszelf begint.

vredesteken

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.