Tijd

zandloper bij zonsondergang

Het is een bijzonder tijd voor ons allemaal. Bizarre tijd, moeilijke tijd, onrustige tijd, hectische tijd...iedereen noemt het anders.

En dat klopt volgens mij ook. Want de tijd hangt af van je eigen beleving, je eigen gedachten hierover.

Degene die thuis zit ervaart veel tijd. Tijd om het huis op te ruimen, die film of serie op Netflix te kijken, tijd om gezellig met de kinderen door te brengen of de tuin te doen. Tijd om dat te doen waar je al een tijd niet aan toe kwam.

Voor de ander is het een eenzame tijd. Geen bezoek van familie, niet lekker naar je favoriete restaurant of een biertje drinken of terrasje pakken met vrienden. Maar alleen in je appartement en alleen naar buiten als je boodschappen moet doen. (Klein) kinderen die nu zwaaiend aan het raam staan en contacten via FaceTime en Skype.

Maar ook hectische tijden worden ervaren. Bange tijden voor volle ziekenhuizen, 'kan de zorg het wel aan', lege cafe’s en restaurants 'kan ik straks nog wel open en hou ik het financieel vol tot die tijd'. En drukke tijden voor mensen in de zorg. Zij doen er alles aan om mensen te verzorgen. Niet alleen in de ziekenhuizen is het druk, maar ook de gehandicaptenzorg, verpleeghuizen, schoonmaak, logistiek en nog veel meer branches.

Het valt mij op dat iedereen tijd anders beleefd. Iedereen vanuit zijn eigen perspectief, vanuit zijn of haar ervaring, waar hij of zij zich bevindt.

Toen ik zat te wachten op de eigenaresse die mijn nieuwe paard kwam brengen duurde dat erg lang. Ik keek elke 2 minuten op mijn horloge en het schoot maar niet op. Terwijl die hele week de tijd razend snel ging op mijn werk. Hoe dan?

Het bracht mij op het volgende inzicht. Tijd is een begrip een afspraak die we met elkaar hebben gemaakt. 7 dagen in een week, 24 uur in een dag en 60 minuten in een uur. En waar je ook bent, hoe je je ook voelt, het concept tijd verandert niet. Alleen jouw ervaring en gedachte over tijd veranderen.

Fijne tijd!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.