Supercomputer

supercomputer

Misschien herken jij jezelf hier wel in: je bent super opmerkzaam (jou ontgaat niks), je bent een kei in verbanden leggen, kunt razendsnel denken, zit nooit om verklaringen verlegen en kan chirurgisch situaties analyseren. Als jij jezelf hierin herkent dan is dit stukje voor jou. Jij hebt namelijk een supercomputer. Mega handig toch!?

Zeker handig en lekker praktisch. Het geeft een gevoel overal bovenop te zitten en alles onder controle te hebben. Het is een gave die je hebt en daar mag je trots op zijn. Maar vraag jezelf dit eens af, zou je een supercomputer gebruiken om 1 + 1 = 2 uit te rekenen? Lijkt mij een beetje overkill.

Wanneer je constant gebruik maakt van je analytische brein, ga je voorbij aan het feit dat zelfs de krachtigste supercomputer niet meer informatie heeft dan het hele internet. Welnu, dat is hetzelfde met jouw brein. Dat kan wellicht razendsnel verbanden leggen, informatie opslaan en analyseren, maar weet dat je niet alleen op je brein hoeft te vertrouwen.

Weet dat er een intelligentie achter het leven schuilgaat, die je in deze metafoor kunt vergelijken met het internet. Het mooiste van alles is, dat kost je niet eens energie! Want hoe gaaf supercomputers ook zijn, ze slurpen energie.

Als jij constant opmerkzaam bent, probeert te verklaren en te analyseren, kost jou dat ook enorm veel energie. Nogmaals in bepaalde situaties super handig, maar niet als je 1 + 1 = 2 uit probeert te rekenen. Dan is het toch heerlijk als je achterover kunt leunen en kan vertrouwen op die universele levensenergie, die we binnen de 3 principes Mind noemen. Die intelligentie die zorgt dat uit een eikel een eikenboom groeit en geen paardenbloem, die zorgt dat je geheel vanzelf ademhaalt zonder erbij na te denken, die jou wijsheid geeft op momenten dat je persoonlijk denken naar de achtergrond verdwijnt.

Bijvoorbeeld in een levensbedreigende situatie, waar geen tijd is om te wikken en te wegen. Mind geeft jou het instinkt om te handelen. Zonder bij na te denken. Voor je het weet heb je die kinderen uit een brandend gebouw gered, uit reflex iemand opzij geduwd voor een omvallende boom of een auto opgetild om iemand eronderuit te redden.
Dit is niet heel anders dan in de rest van je leven. Wijsheid is er overal en altijd. Wanneer jouw persoonlijk denken op een lagere frequentie draait, kan wijsheid vanuit Mind ongemoeid stromen. Daar komen ook de beste ideeën vandaan. Eureka!

Wanneer je dat meer en meer gaat zien en ervaren, kan steeds vaker je supercomputer op slaapstand. En uit ervaring kan ik je vertellen, dat je veel meer energie overhoudt om heerlijk het leven te ervaren in zijn puurste vorm. Zonder stress, angst en onzekerheid. Negen van de tien keer is dat de reden dat we onze supercomputer gebruiken. De behoefte aan controle kan steeds meer worden doorzien en naar de achtergrond verdwijnen. Die valt steeds vaker weg.

Wat overblijft is vrijheid, vertrouwen en flow. Terwijl je daar niks voor hoeft te doen! Dus laat je supercomputer wat vaker op stand-by, want je hebt ten alle tijden toegang tot alle wijsheid die je nodig hebt in dit moment! Wel zo makkelijk 😉

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.