Levensintelligentie

We hebben allemaal een logica van mind die we met elkaar gemeen hebben. Iedereen heeft bewustzijn, iedereen ervaart het denken wat daarin komt als een ervaring. En iedereen heeft een levensintelligentie die door de aderen stroomt.

Wát we denken is voor iedereen verschillend. Maar als je ziet dat het denken je ervaring creëert, gebeurt er iets. Denk maar eens aan een oude herinnering en zie wat er gebeurt. Denk aan een toekomstige gebeurtenis en zie wat er gebeurt. Het is volledig onzichtbaar maar een onzichtbare kracht achter de schermen zet alles wat gedacht wordt om in een honderd procent echt lijkende ervaring.

Jemig, wat een enorm verlichtend inzicht. Je zintuigen projecteren het denken, het is niet iets van buiten af. We beïnvloeden elkaar niet, we ervaren allemaal dezelfde bron. Precies de andere kant op dan de zintuigen lijken te zeggen. De ervaring in het moment is niet zomaar een doodgewone ervaring van de buitenwereld. Niet iets waarover je zou kunnen zeggen dat je jezelf door de dag heen sleept. Het is een ontzettend bijzonder en spiritueel iets ervaring. Een soort virtual reality.

De ervaring komt in ieder moment van die kracht vandaan. Denk je er angstig mee, dan verandert de virtual reality mee. Dan lijkt een klein beestje met zes poten een monster uit de onderwereld waar zelfs volwassen mannen voor op tafel springen. Maar onze ervaring in iedere situatie komt van ons Zelf. Van een onzichtbare kracht genaamd 'het denken'.

Als verzamelnaam kunnen we dat onze mind noemen. Mind zet alles wat erin opkomt, om in een ervaring. Dus als er persoonlijke gedachten in komen, wordt dat ook omgezet. Als een soort levend schilderij waarbij de gedachten de kwasten zijn. De ‘spinnen zijn eng’ kwast produceert een schilderij met een monster. Alle zintuigen doen mee. Om het allemaal zo echt mogelijk te doen lijken. Wel fijn om te weten dat het zo werkt, zodat de aandacht ook weer van angstige gedachten wegvalt en die kwast achterwege wordt gelaten. Dan ziet de spin er opeens heel anders uit. Zonder angstige gedachten is het schilderij namelijk prachtig mooi. Een weerspiegeling van de neutrale energie die het creëert. De mind is namelijk voor onze psychologie. Die mind is 100% onaangetast en schildert puur.

kwast met verf

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.