Helderheid

helder water

Is het jou wel eens opgevallen dat het water van de zee in tropische oorden altijd veel helderder lijkt dan het water van onze Noordzee. Het blauw van de middellandse zee doet bijna zeer aan je ogen en je kijkt er dwars door heen terwijl het grauw/groen gekleurde water van de Noordzee troebel is.

De kleur in het water ontstaat door het licht van de zon. Licht bestaat uit alle kleuren van de regenboog: rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet. De kleur van een voorwerp wordt bepaald door het deel van het licht dat door het voorwerp wordt weerkaatst.

Water is van zichzelf doorzichtig en heeft geen kleur. Dit komt simpel gezegd doordat water zuiver is. Er zitten geen deeltjes in die licht terugkaatsen of opnemen en daarom is het dan ook zo helder.

Kun je je voorstellen dat jouw ware natuur altijd zuiver en helder is net als water. Vrede, liefde, dankbaarheid, geluk en welzijn zijn aangeboren kwaliteiten. Inzicht in de werking van de Drie Principes is behulpzaam bij het herontdekken en steeds dieper kunnen zien van je ware natuur. Je leeft en beleeft het denken. Ze verwijzen terug naar dat wat altijd al heeft bestaan en zal blijven bestaan. Er is geen voorschrift, geen trucje, geen stappenplan om iets te bereiken. Er is niks te doen, niks wat ‘moet’. Wel is er van alles te ervaren in het moment. 

Zonder ruis in je hoofd kan er niks ‘terugkaatsen of opgenomen’ worden en is je reactie zuiver en helder. Net als het water dat van nature is.

Laten we dat eerst maar eens helder maken 😉

2 reacties

 1. Linda op 28 maart 2021 om 9:10 pm

  Hoi Loes,
  Ik moet denken aan een Loesje uitspraak:
  ‘Waarom is water zo mooi omdat het niet in de war kan raken’
  🍀😃

 2. Loes Huijer op 29 maart 2021 om 7:57 am

  Hahahaha! Ja dat is een mooie ‘Loesje’. Een helder mens kan natuurlijk niet tegelijkertijd in de war zijn. Maar of helder mooier is dan verward is nog maar de vraag. Uiteindelijk zijn alle menselijke ervaringen welkom 😉

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.