Filmdoek

lege zaal met wit filmdoek

Als mens leven we in een ervaringswereld.

We ervaren gedachten, we ervaren gevoelens, we ervaren andere mensen, we ervaren onszelf én we ervaren allerlei situaties zoals relaties, werk, gezondheid etc.

We zijn geneigd om te focussen op wát we allemaal ervaren. Op wát we denken, op wát we voelen en op wát we allemaal meemaken. Dat is ook logisch want dát is wat onze aandacht trekt.

Onze essentie als mens, ook wel ware natuur genoemd, is de universele levensenergie of universele bron waar alles in het leven door, uit en in bestaat.

Wat ik zelf een mooie metafoor vind voor onze ware natuur is het filmdoek.

Als je naar een film kijkt dan gaat je aandacht uit naar de filmscènes. Het doek van de film dat zie je niet. 

De scènes in de film veranderen steeds maar het filmdoek blijft hetzelfde. Het filmdoek verandert nooit, wat voor scène zich ook afspeelt. Het filmdoek raakt ook nooit beschadigd, wat er in de film ook gebeurt. Het filmdoek is er altijd en blijft altijd heel.

Je ware natuur verandert ook nooit, wat voor ervaring je ook hebt of wat er zich in je leven ook afspeelt.

Je ware natuur raakt ook nooit beschadigd. Je ware natuur is er altijd en blijft altijd heel.

Net zoals dat we bij het kijken naar een film het filmdoek uit het oog verliezen, verliezen we in onze drukke wereld van ervaringen onze ware natuur uit het oog. 

Maar die ware natuur, wat we in essentie zijn, is er ook. Altijd. 

Met inzicht in de manier waarop jouw ervaringen gecreëerd worden krijg je meer 'zicht' op je ware natuur. Dat zorgt voor rust en voor ontspanning. 

Misschien roept dit stukje vragen bij je op. Of weerstand. Of misschien vind je het te zweverig (net zoals ik vroeger).

Maar als je op zoek bent naar meer rust en ontspanning in je leven, overweeg dan (tóch) eens om een gratis afspraak te maken met één van onze heldermakers.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.